Články STOP - duben 2018

V Retrokavárně je vždy plno

číslo: duben 2018 | rubrika: O seniorech a pro seniory | autor: Soňa Vítková

V úterý 6. března se uskutečnilo další setkání seniorů z naší městské části v Retrokavárně, kterého se účastnil i místostarosta Pavel Jaroš. Ten následně navštívil Turistický klub seniorů, kde se seniory prodiskutoval akce pořádané MČ Praha 13.

Kulaté výročí svátku žen

číslo: duben 2018 | rubrika: O seniorech a pro seniory | autor: Eva Černá

Mezinárodní den žen, který spadá na 8. března, se už sto deset let slaví v mnoha zemích po celém světě. Dnes, pomineme-li jeho základní myšlenku, je to den, kdy je většina mužů k ženám pozornější, udělá jim radost kytičkou, dárkem... Přesto, že už řadu let není MDŽ oficiálním svátkem, oslava tohoto dne nezanikla. Dříve narozené dámy si ji užily ve Spolkovém domě, kde se při příležitosti jejich svátku konalo setkání členů klubů seniorů. Záštitu nad akcí převzal místostarosta Pavel Jaroš, který každou z přítomných žen obdaroval krásným tulipánem. Příjemnou atmosféru setkání ještě podtrhnul Koty swing band, když všem přítomným zahrál k poslechu i k tanci.

Svět kolem nás ve fotografii

číslo: duben 2018 | rubrika: O seniorech a pro seniory | autor: Hanka Zelenková

Úřad městské části Praha 13 vyhlašuje fotosoutěž pro seniory na téma Svět kolem nás. Soutěžní fotografie – maximálně tři – zasílejte od 15. dubna do 15. září 2018 na e-mail zelenkovah@p13.mepnet.cz nebo je osobně odevzdejte na radnici Prahy 13 v obálce označené „ Fotosoutěž“. Fotografie budou prezentovány na výstavě v prostorách radnice, kde při vernisáži dojde i k vyhlášení Nej fotografie. Vybrané fotografie budou odměněny. Fotosoutěž je vyhlášena ve spolupráci s odborem sociální péče. Záštitu převzali místostarosta Pavel Jaroš a předseda sociálního výboru Aleš Mareček.